16/06/2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται σε αυτό τον τόμο γράφτηκαν και διαβάστηκαν στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Μανόλης Ανδρόνικος. Κείμενα για την Τέχνη», που έγινε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Απριλίου 2002.

Με το βιβλίο «Μανόλης Ανδρόνικος. Κείμενα για την Τέχνη», που επιμελήθηκε η Αγγελική Σαχίνη, η AICA-HELLAS εγκαινίασε το 2001 τη σειρά εκδόσεων Βιβλιοθήκη Τέχνης, με σκοπό να διασωθεί και να προβληθεί το κριτικό έργο διακεκριμένων μορφών της ελληνικής πνευματικής κοινότητας, παλαιοτέρων και νεοτέρων.

Η παρουσίαση του βιβλίου συνδιοργανώθηκε από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA-HELLAS. Η AICA-HELLAS ευχαριστεί θερμά το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για την πολύτιμη συνεργασία του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, δίνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την ευκαιρία να επανεκτιμηθεί το κριτικό έργο του Ανδρόνικου για τη νεότερη τέχνη μέσα από σύγχρονες αναγνώσεις και να αντηχήσει και πάλι το πνεύμα του στον τόπο όπου η ενεργός του δράση συνέβαλε ζωτικά στην αναβίωση της καλλιτεχνικής σκηνής, στη Θεσσαλονίκη.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στους συγγραφείς και ομιλητές, που χάρη στη συμβολή τους κατατίθεται, με αυτό τον τόμο, ένα δείγμα υψηλού πνευματικού διαλόγου ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΦΗΣ ΣΤΡΟΥΖΑ